RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tomo Stanaičio tapybos darbų paroda ,,Buvimas – tarp gamtos ir miesto“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2024 m. liepos 2 d. - 08:00
Kaina - €
Paroda baigėsi prieš 77 d.!
   
 
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kviečiame visus nuo š. m. liepos 2 dienos apsilankyti kultūros centre įsikursiančioje Tomo Stanaičio tapybos darbų parodoje ,,Buvimas – tarp gamtos ir miesto

Parodą rasite kultūros centro 2 aukšto foje.

Apie autorių:

TOMAS STANAITIS

Gimė 1985 m. gegužės 27 d. Kaune.

Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 2020 m.

2018 m. baigė VDA Kauno fakultetą

Kuria tapybos srityje.

Tomo Stanaičio kūrinių yra privačiose kolekcijos Lietuvoje ir užsienyje

Užaugęs Kauno mieste nuo gimimo ne taip senai persikėliau gyvent už miesto, taip sakant – arčiau gamtos. Todėl išvykimai į miestą patapo visai kitokie: pastebiu visai kitus dalykus ir reiškinius nei prieš tai. Atsidūriau kažkur tarp gamtos ir miesto, kurie gyvena savo gyvenimą bei nuolat kinta. Pradedu suprast, jog nuolatinis kitimas (procesas) mano kūryboje tai pat vienas iš esminių momentų. Dėl to ši paroda susideda iš kelių metų tapybos darbų tiek ankstesniu kūrinių, tiek vėlyvesnių. Drobėse bandau perteikti savo žvilgsnį į tam tikrus miesto ir (ar) gamtos reiškinius naudodamas tapybinę plastiką kuriu tam tikrą savitą vaizdą. Taip tarsi atsiranda dialogas tarp gamtos ir miesto.

Tapytojas Tomas Stanaitis

Individualiose ieškojimuose jaunas tapytojas Tomas Stanaitis sutelkia dėmesį į aplinkos stebėjimą, žvilgsnį kreipdamas į kraštovaizdį, gamtos ir miesto erdvių architektūrą. Galima pastebėti, kad tolydžio dailininko kūryboje gamtos ir architektūros struktūros įgyja abstraktesnių, universalesnių, atviresnių metaforinių bruožų, liudijančių apie gilesnes tapybinių vaizdinių paieškas.

Inspiruotas Prano Griušio tapybos Tomas Stanaitis jungia piešimą ir tapybą, klasikines išraiškos priemones ir dabarties laiko metaforas. Kūrybos procese jis mėgina derinti piešimą, fotografiją, retsykiais eksperimentuodamas ir kompiuterinėmis grafikos priemonėmis. Tad aplinkos stebėjimas, matymas, jutimas į tapybą transformuojamas pasitelkiant ir kitas kūrybos medijas, išryškinančias tapybinės kalbos savitumą. Gamta ir miesto ženklai šiuo metu yra pagrindiniai jo kūrybos motyvai, kurie toniniuose paveiksluose tampa subtilia galimybe apmąstyti ir egzistencines situacijas.

Menotyrininkė doc. dr. Odeta Žukauskienė.
Tomo Stanaičio tapybos darbų paroda ,,Buvimas – tarp gamtos ir miesto“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai