RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Šiurpusis spalis Anykščių viešojoje bibliotekoje“ / Siaubo kino seansai

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2024 m. spalio 22 d. - 17:30
Kaina - €
Renginys vyksta šiandien!
   
 

Spalio mėnesį kviečiame jus į „Šiurpusis spalis Anykščių viešojoje bibliotekoje“ veiklas! Pasinerkite į baugias istorijas, siaubo filmus ir mistikos pilną paskaitą, kuri atskleis vieno nelabiausių pasaulyje žmonių – Aleisterio Crowley'io – gyvenimo paslaptis.


Siaubo filmų peržiūros:


Spalio 15 d., 17:30
– Pasiruoškite jaudinančiam siaubo kino seansui, kuris privers įsitempti! *Po filmo įsitrauksime į diskusiją su filosofu Adu Diržiu. (N16)


Spalio 22 d., 17:30 – Dar vienas siaubo filmas privers Jūsų odą pašiurpti! *Po filmo įsitrauksime į diskusiją su filosofu Adu Diržiu. (N16)


Spalio 31 d., 17:30
– Sutikime šiurpnaktę su intriguojančia paskaita „Nelabiausio pasaulyje žmogaus istorija: Aleisteris Crowley'is“. Lektorius Adas Diržys, atskleis tamsias, paslaptingas A. Crowley'io gyvenimo detales.


Dažnai minimas kaip žymiausias XX a. magas – Aleisteris Crowley‘is (1875-1947) – 1904 m. leisdamas medaus mėnesį Kaire patiria būtybės Aiwasso apsireiškimą padiktuojantį jam naujojo, Horo, eono pradžią steigiantį tekstą Liber AL vel Legis arba Įstatymo knygą. Pastarasis padeda pamatus ilgainiui Crowley‘io sukuriamam Thelemos mokymui apimančiam ir derinančiam įvairius Vakarų ezoterizmo tradicijų aspektus ypatingą reikšmę skiriant ritualinės magijos praktikai. Skandalinga ir ekstravagantiška paties Crowley‘io asmenybė puikiai įkūnijo pagrindinį šio mokymo principą ,,Daryk ką nori, štai ir visas Įstatymas“, kuris neliko neišgirstas ir nepastebėtas tokių šešto dešimtmečio kontrkultūrinių ir popkultūrinių žvaigždžių kaip The Beatles, Jimmy Page (Led Zeppelin) ar Black Sabbath. Paskaitoje bus kalbama ne tik apie Liber AL vel Legis ir Crowley‘io judėjimų įtakas kultūriniam, socialiniam bei politiniam pasauliui, bet ir bus pristatomos pagrindinės teksto idėjos bei Crowley‘io biografija.


Vieta: Anykščių viešoji biblioteka, Vyskupo skv. 1, Anykščiai


Įėjimas nemokamas!


Ateikite su draugais, įsigilinkite į paslaptingas istorijas ir pajuskite Šiurpnaktės dvasią!

 „Šiurpusis spalis Anykščių viešojoje bibliotekoje“ / Siaubo kino seansai
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai